Flytte kunst

Flytting av kunst og dyre malerier skal alltid gjøres av profesjonelle som har lang erfaring og god kunnskap om produktet de flytter fra et sted til et annet. Det krever også god emballasjeteknikk og gode sikkerhetsrutiner for å kunne transportere kunst.

Flytte kunst

Flyttebyrå som flytter kunst og skjøre eiendeler

Kunstverk og skjøre eiendeler krever spesiell omsorg under flytting. Risikoen for skader er høy, og verdien av objektene kan være uvurderlig, både økonomisk og affeksjonsmessig. Derfor er det viktig å forstå de nødvendige tiltakene for å beskytte disse gjenstandene gjennom hele flytteprosessen.

Slik pakker du kunst før flytting

Korrekt emballering er avgjørende for å sikre at kunsten din ankommer i samme tilstand som den ble sendt. Her er trinn-for-trinn hvordan du sikrer dine verdifulle gjenstander.

Materialer du trenger:

  • Bobleplast
  • Hjørnebeskyttere
  • Bølgepapp
  • Tape
  • Saks
  • Pakkepapir

Pakkeinstruksjoner

  • Fjern støv og partikler som kan ripe overflaten under transport
  • Plasser hjørnebeskyttere på hvert hjørne av kunstverket for å beskytte mot støt og slag
  • Wrap rammen grundig i bobleplast, sørg for at alle hjørner er godt dekket
  • Teip alle sider og hjørner av esken for å sikre at den er lukket og sikker

Skal du flytte langt kan det være nødvendig at flyttebyrået lager trekasser der kunden pakkes inn før flytting og transport.

Har du andre tunge løft? Flyttebyrå i Oslo kan også hjelpe deg med å flytte badekar, kontormøbler og arkivskap.

Hvilke flyttebyrå flytter kunst i Oslo?

Når det kommer til å flytte disse uvurderlige gjenstandene, kan vanlige flyttebyråer komme til kort på grunn av manglende erfaring og utstyr. Spesialiserte flyttebyråer for kunst tilbyr derimot skreddersydde tjenester som garanterer at dine kunstverk blir håndtert med største omhu og ekspertise. I Oslo finnes det flyttebyrå som har spesialisert seg på flyttetjenester av kunst og skjøre gjenstander.

En av disse er Flyttefoten. Et flyttebyrå med lang erfaring med kunsttransport og flytting av skjøre eiendeler. Gå til flyttefoten.no for å lese mer eller ringe 800 35 988. Et annet flyttefirma i Oslo som flytter spesialgods er Oslo Spesialflytting. Disse gutta har lang erfaring med tunge løft og spesialflyttinger.

Vanlige spørsmål om flytting av kunst

Hvordan velger jeg riktig størrelse på esken for min kunst? Størrelsen på esken bør tillate litt ekstra rom rundt kunstverket for beskyttelsesmaterialene, men ikke så mye at objektet kan bevege seg under transport.

Er det nødvendig med klimakontroll under transport av kunst? Ja, for noen typer kunst, spesielt de som er følsomme for temperatur og fuktighet, er klimakontrollert transport avgjørende.

Hva skal jeg gjøre hvis kunstverket mitt er ekstra stort eller tungt? I slike tilfeller er det best å jobbe med et spesialisert kunsttransportfirma som kan tilby skreddersydde løsninger som større transportbiler og ekstra mannskap for sikker håndtering.

Kan jeg flytte kunstverk internasjonalt? Ja, men det krever ytterligere forberedelser og muligens tilpassede dokumenter og tillatelser, avhengig av kunstverkets og destinasjonslandets natur.