Utenlandsflytting

Utenlandsflytting | Flytte til utlandet? Vi gir deg all informasjon om flytting til utlandet, tolldeklarering og flyttegodserklæring.

Flytte til utlandet

Planlegger du å flytte til utlandet? Da anbefaler vi å lese videre. For enten det er for en ny karriere, studiemuligheter eller rett og slett for å utforske en ny livsstil, å flytte til utlandet er en opplevelse uten sidestykke. Men midt i all spenningen kan tanken på å få alle dine eiendeler trygt fra ett sted til et annet virke overveldende. Det er her vi kommer inn i bildet. Med profesjonelle flyttetjenester mellom Norge og utlandet kan du gjøre flytteprosessen til en bedre opplevelse.

Lokale flyttebyrå i Oslo kan hjelpe deg med flytting fra Norge til:

 • Flyttehjelp til Spania
 • Flytter til Frankrike
 • Flytting mellom Norge og Tyskland, Sveit og Østerrike
 • Internasjonal flytting til andre land i Europa

Utenlandsflytting

Sjekkliste for utenlandsflytting

Å flytte til utlandet kan være en spennende, men også utfordrende opplevelse. Før du setter i gang planlegging for en utenlandsflytting anbefaler vi å lage en sjekkliste slik at du har på plass viktige ting før du kan begynne ditt nye liv i utlandet.

 • Undersøk reglene i landet du flytter til. Sjekk visumkrav og eventuelle innreisebegrensninger
 • Finn ut om du trenger spesielle tillatelser for å arbeide eller studere i landet
 • Tenk på økonomien, planlegg budsjettet for flyttingen, inkludert kostnader for reise, bolig, og flyttefirma
 • Forsikre deg om at du har tilstrekkelig helseforsikring for din nye destinasjon
 • Si opp leieavtaler, bruk eiendomsmegler eller utleiemegler hvis du skal selge eller leie ut bolig
 • Flytt eventuelle abonnementer eller medlemskap til ditt nye adresse
 • Skal du flytte til utlandet og planlegger å bli der i mer enn seks måneder, må du melde flytting til Folkeregisteret
 • Planlegg frakt av møbler og personlige eiendeler. Vær tidlig ute med å bestille flyttebyrå som flytter til utlandet
 • Forbered dokumenter, sjekk at pass er gyldig
 • Lag en kontaktliste med viktige personer og nødnumre

Flytting fra Norge til utlandet

Å flytte til et nytt land er en spennende opplevelse som gir deg muligheten til å utforske en annen kultur, språk og livsstil. Fra å ordne med visum og bolig til å lære seg lokale skikker og finne nye venner, er det mye å vurdere når du forlater Norge og begir deg ut i verden.

Flytting fra Norge til Sverige

Sverige, vårt nabo-land i øst, er kjent for sitt moderne design, velutviklede velferdssystem og vakre natur. Lokale flyttebyrå i Oslo bistår deg med flytting mellom Norge og andre byer i Sverige, for eksempel Gøteborg, Malmø og Stockholm. Flyttefoten er et flyttefirma som flytter mellom Norge og Sverige.

Flyttebyrå fra Norge til Danmark

Danmark, det lille landet med den store sjarmen, er kjent for sin sykkelkultur, hyggelige atmosfære og innovative design. Fra de brosteinsbelagte gatene i København til de bølgende jordbruksmarkene på landsbygda, har Danmark mye å tilby nordmenn som søker et nytt hjem.

Flytter fra Norge til Sveits

Sveits, kjent for sine majestetiske alper, veldrevne byer og høy levestandard, tiltrekker seg mange nordmenn på jakt etter nye eventyr. Med et sterkt økonomisk system og en internasjonal arbeidsstyrke, tilbyr Sveits gode karrieremuligheter, spesielt innen bank og finans, farmasi og teknologi.

Flyttefirma mellom Norge og Spania

Spania er et populært reisemål for nordmenn som søker sol, sjø og en avslappet livsstil. Med sitt varme klima, livlige kultur og deilig mat, er Spania et attraktivt sted for pensjonister, studenter og arbeidssøkere. Fra de pulserende gatene i Barcelona til de hvitkalkede landsbyene i Andalucía, har Spania noe for enhver smak.

Flytting Norge til Frankrike

Frankrike, landet kjent for sin rike historie, haute couture og gastronomiske herligheter, er et populært valg for nordmenn som ønsker å oppleve det franske livet. Enten det er å nyte croissanter og café au lait på en fortausrestaurant i Paris eller å utforske de pittoreske landsbyene i Provence, har Frankrike en unik appell som tiltrekker seg folk fra hele verden.

Flytte til Tyskland

Tyskland, Europas største økonomi og et kulturelt kraftsentrum, er et attraktivt reisemål for nordmenn som ønsker å utforske det tyske livet. Med sine livlige byer, fascinerende historie og mangfoldige kultur, tilbyr Tyskland et spennende miljø for både arbeid og fritid.

Andre populære land som nordmenn flytter til:

 • Belgia
 • Nederland
 • Polen
 • England
 • Ungarn

Uansett hvor du velger å flytte, vil en internasjonal flytting fra Norge til et nytt land åpne dørene til en verden av muligheter og eventyr. Så gjør deg klar til å utforske, lære og vokse mens du tar det store steget ut i det ukjente!

Flytting til utlandet flyttebyrå

Dokumenter når du flytter til utlandet

Når du flytter til Danmark, er det flere viktige dokumenter og ting du må ordne med på forhånd. Disse kan variere fra et land til et annet.

 • Kopi av pass
 • Erklæring og flyttegods
 • Bostedsattest (på engelsk)
 • Declaration
 • Kopi av bolig eller leiekontrakt
 • Bekreftelse på studieplass hvis du skal studere
 • Kopi av arbeidskontrakt hvis du flytter på grunn av jobb
 • Verdien på flyttelasset
 • Inventarskjema

Moms når du flytter til utlandet

Når du flytter til en feriebolig i et EU-land, betraktes dette vanligvis som midlertidig opphold, og du kan være underlagt moms- og tollavgifter på personlige eiendeler og frakt inn i landet, avhengig av nasjonale bestemmelser og verdien på eiendelene.

Men når det gjelder reell flytting eller emigrasjon til et EU-land, der du etablerer permanent bosted og bringer dine personlige eiendeler med deg, kan du vanligvis unngå å betale moms- og tollavgifter så lenge du har alle nødvendige dokumenter og formaliteter i orden. Dette kan inkludere dokumenter som bekrefter din flyttestatus, som en flyttemelding eller bekreftelse fra skattemyndighetene i det respektive landet.

Det er viktig å være klar over at tollregler og krav kan variere fra land til land, så det er lurt å undersøke de spesifikke kravene i det landet du flytter til for å sikre en smidig overgang uten unødvendige avgifter eller forsinkelser.

Skatteplikt ved utenlandsflytting

Selv om du har gjort den formelle meldingen om flytting i Folkeregisteret, er det viktig å være klar over at din skatteplikt til Norge ikke automatisk opphører. Flyttingen din endrer ikke din skattemessige status som bosatt i Norge. Dette betyr at selv etter flytting regnes du fortsatt som skattemessig bosatt i Norge, og dette innebærer visse skattemessige forpliktelser.

Begrepet «globalskatteplikt» kommer til anvendelse i denne sammenhengen. Det betyr at du som skattepliktig i Norge må rapportere og betale skatt av all inntekt og formue, både fra Norge og fra det landet du har flyttet til. Dette inkluderer lønn, inntekter fra eiendom, kapitalinntekter, pensjoner, og eventuelle andre inntektskilder du måtte ha, uansett hvor i verden de genereres.

Befinner deg utenfor Norges grenser, vil du fortsatt motta skattemelding fra Skatteetaten i Norge så lenge du er skattemessig bosatt. Det er avgjørende å være oppmerksom på at du må oppgi all inntekt og formue i skattemeldingen din, inkludert inntekter og eiendeler fra det landet du har flyttet til.

For å unngå eventuelle misforståelser eller straffer knyttet til skatteplikten din, er det viktig å opprettholde god dokumentasjon og nøyaktige regnskaper over dine økonomiske forhold både i Norge og i ditt nye bostedsland. I tillegg kan det være lurt å søke råd fra en skatteekspert med erfaring innen internasjonal skatterett for å sikre at du oppfyller alle dine skattemessige forpliktelser på en korrekt og rettidig måte.

I sum, selv om du har flyttet til utlandet, er det viktig å huske at din skatteplikt til Norge fortsatt gjelder. Ved å være klar over dine skattemessige forpliktelser og ta de nødvendige skrittene for å oppfylle dem, kan du sikre en jevn overgang til ditt nye liv i utlandet uten unødvendige skattemessige bekymringer.